Kontra-amiraali Juha Vauhkonen Summa Defence Oy:n johtoryhmään

2.9.2024

Summa Defence Oy vahvistaa johtoryhmäänsä nimittämällä entisen Pääesikunnan tiedustelupäällikön kontra-amiraali Juha Vauhkosen yhtiön puolustus- ja turvallisuussuhteiden johtajaksi (Director of Defence and Security Affairs) 2.9.2024 alkaen.
Vauhkonen vastaa yrityksen puolustus- ja turvallisuusasioiden strategisesta johtamisesta ja kehittämisestä, luoden yritykselle arvoa ja kilpailukykyä.

Vauhkosella on erittäin laaja toimialanäkemys ja kansainvälinen verkosto.

– On hienoa päästä mukaan rakentamaan jotain kokonaan uutta, luomaan suomalaisille puolustus- ja turvallisuusalan yrityksille mahdollisuuksia kasvaa ja samalla myös edellytyksiä menestyä maailmalla. Summa Defencessä minua innoittaa erityisesti se, että konsernin keskiössä on kokonaisturvallisuus. Puolustusteollisuuden lisäksi on huomioitu myös yhteiskunnan muut turvallisuuden keskeiset osa-alueet: väestönsuojelu ja huoltovarmuus. Ne tekevät toiminnasta ja työstäni yhtiössä erittäin mielenkiintoista ja palkitsevaa, sanoo Juha Vauhkonen.

– Juha Vauhkonen tuo keskeisessä roolissaan Summa Defenceen merkittävää toimialaosaamista ja hänen mukaantulonsa tulee vauhdittamaan toimintaamme entisestään. Tavoitteenamme on julkaista ensimmäiset konsernin tytäryhtiöt vielä tämän vuoden puolella, kertoo Summa Defencen toimitusjohtaja Jussi Holopainen.

Summa Defencen johtoryhmässä aloittaa 2.9.2024 myös talousjohtajana (CFO) Risto Takkala. Hänellä on kattava ura vaativista taloushallinnon tehtävistä usealta teollisuudenalalta ja teknologiayhtiöistä. Takkala on ollut toteuttamassa onnistuneesti neljää listautumishanketta Nasdaq Helsinki pörssiin.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt
Mikael Hästbacka
+358 40 555 3 222
mikael.hastbacka@summadefence.com

Summa Defence Oy on uusi suomalainen puolustusalan konserni, joka keskeiset osat liittyvät tilannetietoisuuteen, liikkuvuuteen sekä suojautumiseen. Summa Defence Oy yhdistää suomalaisia puolustusalan yrityksiä ja luo alalle voimakkaan tekijän. Uuden, merkittävän puolustusalan toimijan vahvuuksia ovat muun muassa suomalainen yrittäjyys, teknologinen tietotaito ja innovaatiokyvyn tuominen teollisen mittakaavan tuotantoon.

Summa Defencen perustamisen taustalla on Suomessa ja Euroopan Unionissa jo pidempään tunnistettu tarve tilannekuvan ja teollisen mittakaavan tuotannon luomiseksi. Uusien rahoituskanavien avaaminen tulee palvelemaan voimakkaasti kasvanutta puolustusalan tuotteiden ja palveluiden kysyntää. Yhtiön tavoitteena on voimakas kansainvälinen kasvu ja yhteinen suorituskyvyn maksimointi luotettavien kansainvälisten kumppaneiden kanssa.